image_pdfimage_print

1. Alegerea domeniului, numelui site-ului

2. Alegerea unui hosting, pe un server de gazduire

3. Instalarea unui CMS (o aplicatie software a carei scop este sa creeze si sa administreze un website)

4. Efectuarea setarilor si editarii website-ului

5. Lansarea website-ului

       Ok, sa incepem cu alegerea domeniului (numele) viitorului site. Acesta trebuie sa fie cat mai simplu si usor de retinut, deasemenea sa contina un cuvant cheie (pentru a urca cat mai sus in motoarele de cautare) si sa fie, pe cat posibil, din domeniul pentru care a fost facut. Extensia pe care o contine sa fie una cunoscuta “.com, .net, .ro, .org, .info”.
Daca te-ai decis sa incepi o afacere pe net e bine sa-ti alegi numele in functie de brand-ul tau, iar daca vrei sa faci doar un blog personal e bine sa-ti alegi numele in functie de numele si prenumele tau.

    Dupa ce ti-ai inregistrat (rezervat) domeniu website-ului, urmatorul pas este gasirea unui server de gazduire (hosting), acesta e foarte usor de gasit, deobicei este oferit de catre site-ul care-ti inregistreaza domeniul. Gazduirea este gratuita sau contracost, eu recomand sa faceti contracost, deoarece va ofera mai multe oportunitati si va usureaza munca, in sensul ca va puteti gazdui mai multe subdomenii (asta in cazul in care doriti sa aveti mai mult de un Website), va ofera Control Panel pentru Website etc.

50% of Hosting for your Website at GoDaddy.com!

     Al III-lea pas este instalarea aplicatiei software, a CMS-ului, cu ajutorul careia iti construiesti site-ul, faci modificari, design etc din panoul de administrare al acestuia.

     Iar cel din urma pas (din acest articol) si cel mai important este lansarea Website-ului tau in motoarele de cautare Google, pentru a putea fi vazut de cei ce cauta pe net. Promovarea site-ului tau este o munca ampla, dar nu foarte dificila. Te poti folosi de site-urile de socializare (tip facebook, twitter etc), de Google AdWords etc.

      Pe scurt, aceasta a fost prezentarea mea pentru azi. Pentru sprijin si mai multe detalii va stau la dispozitie! Nu ezitati sa-mi scrie-ti pe e-mail! 

Succes!!!